Classic Spaghetti Carbonara
⏱️ 20 min • ⚡ Lengva • Porcijos: 2
Ingredientai
- 200 g spagečių
- 2 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinis
- 70–90 g kietojo sūrio (pecorino/parmezanas)
- 80–120 g guanciale/pancetta (arba šoninė)
- Juodieji pipirai, druska
Gaminimas
- Užvirk vandenį, pasūdyk, išvirk pastą al dente. Pasilik ~150 ml vandens.
- Keptuvėje iškepk guanciale/pancetta iki traškumo (be papildomo aliejaus).
- Dubenyje išplak trynius+kiaušinį su sūriu ir daug pipirų.
- Nukelk keptuvę nuo ugnies, sudėk pastą ir šlakelį vandens.
- Supilk kiaušinių-sūrio mišinį ir greitai maišyk, kad susidarytų kremiškas padažas (neplak ant ugnies).