pasta greita klasika

Classic Spaghetti Carbonara

⏱️ 20 min • ⚡ Lengva • Porcijos: 2

Ingredientai

  • 200 g spagečių
  • 2 kiaušinių tryniai + 1 kiaušinis
  • 70–90 g kietojo sūrio (pecorino/parmezanas)
  • 80–120 g guanciale/pancetta (arba šoninė)
  • Juodieji pipirai, druska

Gaminimas

  • Užvirk vandenį, pasūdyk, išvirk pastą al dente. Pasilik ~150 ml vandens.
  • Keptuvėje iškepk guanciale/pancetta iki traškumo (be papildomo aliejaus).
  • Dubenyje išplak trynius+kiaušinį su sūriu ir daug pipirų.
  • Nukelk keptuvę nuo ugnies, sudėk pastą ir šlakelį vandens.
  • Supilk kiaušinių-sūrio mišinį ir greitai maišyk, kad susidarytų kremiškas padažas (neplak ant ugnies).